Kalteva: Sukunimi-info

Kalteva

Tietoja sukunimestä Kalteva

Kalteva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaltevien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2018 42

v. 2020 44

v. 2022 46

v. 2023 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalteva on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kalteva ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kalteva on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kalteva on suojattu 1995 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kalteva

Kalteva (paikannimi)Katuosoitteissa

Kalteva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kalteva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kalteva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaltevankierto, Kaltevankuja, Kaltevantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калтева tarkoittaa nimeä Kalteva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caldefwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kalteva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kalteva tai Kalla Kalteva.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalteva

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kalteva, Finland.

©Tuomas Salste