Kaltiaisenaho: Sukunimi-info

Kaltiaisenaho

Tietoja sukunimestä Kaltiaisenaho

Kaltiaisenaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaltiaisenahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 35

v. 2020 35

v. 2022 34

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaltiaisenaho on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaltiaisenaho ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kaltiaisenahojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaltiaisenaho on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kaltiaisenahoja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Kaltiaisenahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Kaltiaisenaho

Kaltiaisenaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaltiaisenaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaltiaisenaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaltiaisenaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaltiaisenahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калтиайсенахо tarkoittaa nimeä Kaltiaisenaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caldiaisenahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaltiaisenaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kaltiaisenaho tai Kalla Kaltiaisenaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaltiaisenaho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaltiaisenaho, Finland.

©Tuomas Salste