Kaltiokumpu: Sukunimi-info

Kaltiokumpu

Tietoja sukunimestä Kaltiokumpu

Kaltiokumpu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaltiokumpujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 34

v. 2015 42

v. 2018 42

v. 2020 42

v. 2022 40

v. 2023 41

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaltiokumpu on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaltiokumpu ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaltiokumpu on melko pitkä nimi.

Kaltiokumpu on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaltiokumpu on suojattu 1998 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kaltiokumpu

Kaltiokumpu (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaltiokumpu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaltiokumpu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaltiokumpu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaltiokummuntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калтиокумпу tarkoittaa nimeä Kaltiokumpu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caldiocumbu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaltiokumpu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kalle Kaltiokumpu tai Kalla Kaltiokumpu.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaltiokumpu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaltiokumpu, Finland.

©Tuomas Salste