Kamppikoski: Sukunimi-info

Kamppikoski

Tietoja sukunimestä Kamppikoski

Kamppikoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kamppikoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 36

v. 2020 37

v. 2022 39

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kamppikoski on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kamppikoski ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kamppikoskien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kamppikoski on melko pitkä nimi.

Kamppikoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kamppikoski on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kamppikoski

Kamppikoski (paikannimi)

Kamppikoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kamppikoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Камппикоски tarkoittaa nimeä Kamppikoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kampikoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Campicoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kamppikoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kamil Kamppikoski tai Kamila Kamppikoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Kamppikoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kamppikoski, Finland.

©Tuomas Salste