Kamunen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kamunen

Kamunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Kamusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 333 max

v. 1985 343

v. 2014 376

v. 2015 378

v. 2016 376

v. 2017 372

v. 2018 375

v. 2019 374

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kamunen on sijalla 2 218.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1924

Kamusia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 33 Kamusen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kamusten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pyhäntä (12 henkeä), Kiuruvesi (5) sekä Kalajoki (5). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kamunen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1930
Yritykset
perust. –2010

Sana Kamunen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kamunen

Kamunen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kamunen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kamunen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kamunen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kamusentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kamuset ulkomailla

Ruotsissa Kamunen oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Камунен tarkoittaa nimeä Kamunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kamunens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Camuin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kamunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kamil Kamunen tai Kamilla Kamunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kamunen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kamunen, Finland.

©Tuomas Salste