Kanamäki: Sukunimi-info

Kanamäki

Tietoja sukunimestä Kanamäki

Kanamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kanamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2018 36

v. 2020 34

v. 2022 35

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kanamäki on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kanamäki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Kanamäki

Kanamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kanamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 26 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kanamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kanamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kanamäentie, Kanamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Канамяки ("Kanamjaki") tarkoittaa nimeä Kanamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kanameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Canamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kanamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kanamaki tai Kanamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kanamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kanamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kanamäki, Finland.

©Tuomas Salste