Kangas-Korhonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kangas-Korhonen

Kangas-Korhonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kangas-Korhosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 28

v. 2017 27

v. 2018 27

v. 2019 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kangas-Korhonen on sijalla 18 357. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kangas-Korhonen on melko pitkä nimi.

Kangas-Korhonen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kangas-Korhonen on suojattu 1950 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кангас-Корхонен tarkoittaa nimeä Kangas-Korhonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangas=Corhoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kangas-Korhonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kangas-Korhonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kangas-Korhonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kangas-Korhonen, Finland.

©Tuomas Salste