Kangaskoski: Sukunimi-info

Kangaskoski

Tietoja sukunimestä Kangaskoski

Kangaskoski on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kangaskoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 89

v. 2016 93

v. 2018 98

v. 2020 99

v. 2022 101

v. 2023 101

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kangaskoski on sijalla 6 604.

Verrattuna muihin sukunimiin Kangaskoski on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1901–1904
Yritykset
perust. –2012

Sana Kangaskoski esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kangaskoski

Kangaskoski
(paikannimi)
Kangaskoski Karjalassa
(karttanimi)

Kangaskoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; talo sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Kangaskoski esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kangaskoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kangaskoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kangaskoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кангаскоски tarkoittaa nimeä Kangaskoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangascoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kangaskoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kangaskoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Kangaskoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kangaskoski, Finland.

©Tuomas Salste