Kangaslampi: Sukunimi-info

Kangaslampi

Tietoja sukunimestä Kangaslampi

Kangaslampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kangaslampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 47

v. 2017 46

v. 2018 47

v. 2019 48

v. 2020 47

v. 2021 46

v. 2022 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kangaslampi on sijalla 12 092. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kangaslampi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kangaslampi

Kangaslampi
(paikannimi)
Kangaslampi Karjalassa
(karttanimi)

Kangaslampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 179 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Kangaslampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kangaslampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kangaslampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kangaslammenpolku, Kangaslammentie, Kangaslampi, Kangaslampi eteläpää. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кангаслампи tarkoittaa nimeä Kangaslampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangaslambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kangaslampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kangaslampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kangaslampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kangaslampi, Finland.

©Tuomas Salste