Kangasoja: Sukunimi-info

Kangasoja

Tietoja sukunimestä Kangasoja

Kangasoja on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kangasojien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 88 max

v. 2014 101

v. 2016 104

v. 2018 103

v. 2020 102

v. 2022 101

v. 2023 100

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kangasoja on sijalla 6 655. Sijoitus listalla on hiukan parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 672.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Kangasojat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Kangasojan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kangasoja. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Kangasojaa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1933
Yritykset
perust. –2014

Sana Kangasoja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kangasoja

Kangasoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Kangasoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 26 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kangasoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kangasoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kangasojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kangasojat ulkomailla

Ruotsissa Kangasoja oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кангасоя tarkoittaa nimeä Kangasoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangasoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kangasoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kangasoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Kangasoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kangasoja, Finland.

©Tuomas Salste