Kangasvieri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kangasvieri

Kangasvieri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kangasvierten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 154 max

v. 1985 177

v. 2014 227

v. 2015 221

v. 2016 222

v. 2017 222

v. 2018 223

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kangasvieri on noin sijalla 3 500.

Verrattuna muihin sukunimiin Kangasvieri on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kangasvieri on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kangasvieri on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kangasvieri ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 57 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kangasvieriä on 223.

Paikannimi Kangasvieri

Kangasvieri (paikannimi)Katuosoitteissa

Kangasvieri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kangasvieri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kangasvieri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kangasvierentie, Kangasvieri. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kangasvieret ulkomailla

Ruotsissa Kangasvieri oli 36 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кангасвиери ("Kangasvijeri") tarkoittaa nimeä Kangasvieri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangasfwierj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kangasvieri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kangasvieri.

Samankaltaisia nimiä kuin Kangasvieri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kangasvieri, Finland.

©Tuomas Salste