Kankaala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kankaala

Kankaala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Kankaaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 224 max

v. 1985 210

v. 2014 273

v. 2015 275

v. 2016 277

v. 2017 275

v. 2018 276

v. 2019 275

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kankaala on sijalla 2 883.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1926

Kankaaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Kankaalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kankaaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vihanti (4 henkeä) sekä Oulu (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kankaala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kankaala

Kankaala (paikannimi)Kankaala (karttanimi)

Kankaala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 206 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; rakennus sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kankaala esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kankaala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kankaala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kankaala, Kankaalankuja, Kankaalantie, Kankaalanväylä. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kankaalat ulkomailla

Ruotsissa Kankaala oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Канкаала tarkoittaa nimeä Kankaala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kankāla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kankaala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kankaala.

Samankaltaisia nimiä kuin Kankaala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kankaala, Finland.

©Tuomas Salste