Kankaanmäki: Sukunimi-info

Kankaanmäki

Tietoja sukunimestä Kankaanmäki

Kankaanmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kankaanmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 37

v. 2017 36

v. 2018 37

v. 2019 37

v. 2020 36

v. 2021 38

v. 2022 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kankaanmäki on sijalla 14 239. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kankaanmäki on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kankaanmäki

Kankaanmäki
(paikannimi)
Kankaanmäki Karjalassa
(karttanimi)

Kankaanmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 46 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kankaanmäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kankaanmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kankaanmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kankaanmäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Канкаанмяки ("Kankaanmjaki") tarkoittaa nimeä Kankaanmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kankānmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Canganmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kankaanmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kankaanmaki tai Kankaanmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kankaanmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kankaanmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kankaanmäki, Finland.

©Tuomas Salste