Kankaanniemi: Sukunimi-info

Kankaanniemi

Tietoja sukunimestä Kankaanniemi

Kankaanniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kankaanniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2018 45

v. 2020 46

v. 2022 45

v. 2023 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kankaanniemi on sijalla 12 533. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kankaanniemi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kankaanniemi on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922

Sana Kankaanniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kankaanniemi

Kankaanniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kankaanniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kankaanniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kankaanniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kankaanniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Канкаанниеми ("Kankaannijemi") tarkoittaa nimeä Kankaanniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kankānniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Canganniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kankaanniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kankaanniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kankaanniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kankaanniemi, Finland.

©Tuomas Salste