Kankaanperä: Sukunimi-info

Kankaanperä

Tietoja sukunimestä Kankaanperä

Kankaanperä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kankaanperien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 2014 61

v. 2016 60

v. 2018 60

v. 2020 57

v. 2022 55

v. 2023 51

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kankaanperä on sijalla 11 213. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 460.

Verrattuna muihin sukunimiin Kankaanperä on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kankaanperä. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Kankaanperää. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Kankaanperä

Kankaanperä
(paikannimi)
Kankaanperä Karjalassa
(karttanimi)

Kankaanperä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kankaanperä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kankaanperä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kankaanperä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kankaanperäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Канкаанперя ("Kankaanperja") tarkoittaa nimeä Kankaanperä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kankānpere.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Canganberä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kankaanperä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kankaanpera tai Kankaanperae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kankaanperä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kankaanperä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kankaanperä, Finland.

©Tuomas Salste