Kankaanrinta: Sukunimi-info

Kankaanrinta

Tietoja sukunimestä Kankaanrinta

Kankaanrinta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kankaanrintojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kankaanrinta on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kankaanrinta ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kankaanrintojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 74 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kankaanrinta on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kankaanrintoja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Kankaanrinnan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Kankaanrintaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924–1929
Yritykset
perust. –1998

Sana Kankaanrinta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kankaanrinta

Kankaanrinta
(paikannimi)
Kankaanrinta Karjalassa
(karttanimi)

Kankaanrinta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kankaanrinta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kankaanrinta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kankaanrinta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kankaanrinnantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Канкаанринта tarkoittaa nimeä Kankaanrinta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kankānrinta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Canganrinda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kankaanrinta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kankaanrinta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kankaanrinta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kankaanrinta, Finland.

©Tuomas Salste