Kankanen: Sukunimi-info

Kankanen

Tietoja sukunimestä Kankanen

Kankanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kankasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 22

v. 2020 24

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kankanen on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kankanen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Kankaset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Kankasen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. 2002

Sana Kankanen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Канканен tarkoittaa nimeä Kankanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kankanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kankanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kankanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kankanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kankanen, Finland.

©Tuomas Salste