Kankaro: Sukunimi-info

Kankaro

Tietoja sukunimestä Kankaro

Kankaro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kankarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 26

v. 2017 26

v. 2018 25

v. 2019 24

v. 2020 24

v. 2021 24

v. 2022 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kankaro on sijalla 19 529. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kankaro. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kankaro

Kankaro (paikannimi)Katuosoitteissa

Kankaro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kankaro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kankaro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kankaronkatu, Kankarontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Канкаро tarkoittaa nimeä Kankaro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangarå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kankaro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kankaro.

Samankaltaisia nimiä kuin Kankaro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kankaro, Finland.

©Tuomas Salste