Kannonlahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kannonlahti

Kannonlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kannonlahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 39

v. 2017 39

v. 2018 40

v. 2019 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kannonlahti on sijalla 12 661. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kannonlahtien enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kannonlahti on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kannonlahti

Kannonlahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kannonlahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kannonlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kannonlahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kannonlahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каннонлахти tarkoittaa nimeä Kannonlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cannonlachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kannonlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kannonlahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kannonlahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kannonlahti, Finland.

©Tuomas Salste