Kannonlahti: Sukunimi-info

Kannonlahti

Tietoja sukunimestä Kannonlahti

Kannonlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kannonlahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 40

v. 2020 43

v. 2022 46

v. 2023 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kannonlahti on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kannonlahti ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kannonlahti on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kannonlahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kannonlahti

Kannonlahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kannonlahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kannonlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kannonlahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kannonlahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каннонлахти tarkoittaa nimeä Kannonlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cannonlachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kannonlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kannonlahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kannonlahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kannonlahti, Finland.

©Tuomas Salste