Kannussaari: Sukunimi-info

Kannussaari

Tietoja sukunimestä Kannussaari

Kannussaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kannussaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 23

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kannussaari on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kannussaari ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kannussaari on melko pitkä nimi.

Kannussaari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kannussaari on suojattu 1995 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kannussaari

Kannussaari
(paikannimi)
Kannussaari Karjalassa
(karttanimi)

Kannussaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä saari.

Nyky-Suomen lisäksi Kannussaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kannussaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kannussaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kannussaari. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каннуссаари tarkoittaa nimeä Kannussaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kannusāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cannussarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kannussaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kannussaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Kannussaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kannussaari, Finland.

©Tuomas Salste