Känsäkoski: Sukunimi-info

Känsäkoski

Tietoja sukunimestä Känsäkoski

Känsäkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Känsäkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 103 max

v. 1985 128

v. 2014 181

v. 2016 183

v. 2018 185

v. 2020 190

v. 2022 189

v. 2023 185

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Känsäkoski on sijalla 4 056. Sijoitus listalla on parantunut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 5 908.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Känsäkoski on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Känsäkoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Känsäkoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 56 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Känsäkoskia on 185.

Paikannimi Känsäkoski

Känsäkoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Känsäkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Känsäkoski jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Känsäkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Känsäkoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кянсякоски ("Kjansjakoski") tarkoittaa nimeä Känsäkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kensekoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Känsäcoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Känsäkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kansakoski tai Kaensaekoski, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Känsäkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Känsäkoski, Finland.

©Tuomas Salste