Kantojärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kantojärvi

Kantojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kantojärvien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 121 max

v. 1985 127

v. 2014 141

v. 2015 141

v. 2016 142

v. 2017 143

v. 2018 145

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kantojärvi on noin sijalla 5 000.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kantojärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Kantojärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kantojärvi

Kantojärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kantojärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kantojärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kantojärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kantojärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kantojärvet ulkomailla

Ruotsissa Kantojärvi oli 48 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kantojærvi oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

145486
Kantojärvet Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кантоярви ("Kantojarvi") tarkoittaa nimeä Kantojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Candoierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kantojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kantojarvi tai Kantojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kantojärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kantojärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kantojärvi, Finland.

©Tuomas Salste