Kantokari: Sukunimi-info

Kantokari

Tietoja sukunimestä Kantokari

Kantokari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kantokarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kantokari on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kantokari ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kantokari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kantokari on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kantokari

Kantokari (paikannimi)

Kantokari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on matalikko sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kantokari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кантокари tarkoittaa nimeä Kantokari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Candocarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kantokari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kantokari.

Samankaltaisia nimiä kuin Kantokari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kantokari, Finland.

©Tuomas Salste