Kantokorpi: Sukunimi-info

Kantokorpi

Tietoja sukunimestä Kantokorpi

Kantokorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kantokorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 32

v. 2020 32

v. 2022 29

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kantokorpi on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kantokorpi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kantokorpien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 76 %.

Kantokorpi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kantokorpi on suojattu 1947 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kantokorpi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kantokorpi

Kantokorpi (paikannimi)

Kantokorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kantokorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кантокорпи tarkoittaa nimeä Kantokorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Candocorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kantokorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kantokorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kantokorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kantokorpi, Finland.

©Tuomas Salste