Karen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karen

Karen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Karenien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 45

v. 2017 45

v. 2018 43

v. 2019 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karen on sijalla 12 661. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimestä on olemassa variantti Karén. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1928

Kareneita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 49 Karenin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Karenien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (9 henkeä), Perniö (5) sekä Helsingin maalaiskunta (4). Valtaosa asui Etelä- ja Lounais-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Karen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1935
Yritykset
perust. 1945–2013

Sana Karen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Karen

Karen (paikannimi)Katuosoitteissa

Karen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Karen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kareninkuja, Karenintie, Karensgränd. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Karen

Karen on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Karen oli yhtenä etunimenä 247 suomalaisella (9 miestä, 238 naista). Juuri etunimenä Karen onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 43 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Karenit ulkomailla

Tšekissä Karen oli 28 ihmisen sukunimi vuonna 2017.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 609 henkeä, joiden sukunimi oli KAREN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 10 henkeä, joiden sukunimi oli KAREN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kare Karen tai Karelia Karen.

Samankaltaisia nimiä kuin Karen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karen, Finland.

©Tuomas Salste