Karhiaho: Sukunimi-info

Karhiaho

Tietoja sukunimestä Karhiaho

Karhiaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Karhiahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2018 43

v. 2020 44

v. 2022 42

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karhiaho on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Karhiaho ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1967

Vuosina 1959–1967 kuolleet Karhiahot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Karhiahon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Karhiaho. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Karhiaho

Karhiaho (paikannimi)

Karhiaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karhiaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Karhiahot ulkomailla

Ruotsissa Karhiaho oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кархиахо tarkoittaa nimeä Karhiaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carhiahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karhiaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kara Karhiaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Karhiaho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karhiaho, Finland.

©Tuomas Salste