Karhiniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karhiniemi

Karhiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Karhiniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

v. 2017 25

v. 2018 25

v. 2019 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karhiniemi on sijalla 18 876. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Karhiniemi

Karhiniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Karhiniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karhiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Karhiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karhiniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кархиниеми ("Karhinijemi") tarkoittaa nimeä Karhiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carhiniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karhiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Karo Karhiniemi tai Karen Karhiniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Karhiniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karhiniemi, Finland.

©Tuomas Salste