Karhuniemi: Sukunimi-info

Karhuniemi

Tietoja sukunimestä Karhuniemi

Karhuniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Karhuniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 27

v. 2020 27

v. 2022 28

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karhuniemi on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Karhuniemi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Karhuniemi

Karhuniemi
(paikannimi)
Karhuniemi Karjalassa
(karttanimi)

Karhuniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 57 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Karhuniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karhuniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Karhuniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karhuniemenpolku, Karhuniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кархуниеми ("Karhunijemi") tarkoittaa nimeä Karhuniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carhuniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karhuniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kara Karhuniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Karhuniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karhuniemi, Finland.

©Tuomas Salste