Karhunmaa: Sukunimi-info

Karhunmaa

Tietoja sukunimestä Karhunmaa

Karhunmaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Karhunmaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2018 46

v. 2020 47

v. 2022 48

v. 2023 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karhunmaa on sijalla 11 717. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Karhunmaa ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Karhunmaa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Karhunmaa on suojattu 1954 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1968

Vuosina 1958–1968 kuolleet Karhunmaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Karhunmaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Karhunmaa

Karhunmaa (paikannimi)

Karhunmaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karhunmaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кархунмаа tarkoittaa nimeä Karhunmaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Karhunmā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carhunma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karhunmaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kara Karhunmaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Karhunmaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karhunmaa, Finland.

©Tuomas Salste