Karhusaari: Sukunimi-info

Karhusaari

Tietoja sukunimestä Karhusaari

Karhusaari on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Karhusaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 97 max

v. 1985 100

v. 2014 93

v. 2016 95

v. 2018 98

v. 2020 99

v. 2022 100

v. 2023 100

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karhusaari on sijalla 6 655. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 212.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885–1927

Karhusaaria tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa yhdeksän Karhusaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Karhusaari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla seitsemän.

Asuinpaikat 1956–1969 kuolleilla

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Karhusaaret asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 11 Karhusaaren kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Karhusaarien yleisin asuinpaikka oli Lappajärvi (6 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Karhusaari. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937
Yritykset
perust. 1993–1997

Sana Karhusaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Karhusaari

Karhusaari
(paikannimi)
Karhusaari Karjalassa
(karttanimi)

Karhusaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 166 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; rakennus; saari; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Karhusaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karhusaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Karhusaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karhusaarenkatu, Karhusaarenpiha, Karhusaarentie, Karhusaari, Murtosen Karhusaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Karhusaaret ulkomailla

Ruotsissa Karhusaari oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кархусаари tarkoittaa nimeä Karhusaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Karhusāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carhusarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karhusaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kara Karhusaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Karhusaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karhusaari, Finland.

©Tuomas Salste