Karisaari: Sukunimi-info

Karisaari

Tietoja sukunimestä Karisaari

Karisaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Karisaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 2015 44

v. 2018 43

v. 2020 44

v. 2022 44

v. 2023 44

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karisaari on sijalla 12 533. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 776. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Karisaari ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Karisaari. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Karisaari

Karisaari
(paikannimi)
Karisaari Karjalassa
(karttanimi)

Karisaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on matalikko, metsäalue, niemi, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Karisaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karisaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карисаари tarkoittaa nimeä Karisaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Karisāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carisarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karisaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kari Karisaari tai Karin Karisaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Karisaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karisaari, Finland.

©Tuomas Salste