Karlström: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karlström

Karlström on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Karlströmien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 241

v. 2014 310

v. 2015 305

v. 2016 309

v. 2017 312

v. 2018 307

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karlström on noin sijalla 2 600.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Sanan karlström merkitys on 'miesvirta'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Nimestä on olemassa variantti Carlström. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Karlström on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Karlström on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Karlström ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 15 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Karlströmejä on 307.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Karlströmejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 43 Karlströmin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Karlströmien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Turku (6 henkeä), Kökar (5) sekä Helsinki (4). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Karlström, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 21.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1941
Yritykset
perust. –2011

Sana Karlström tai Karlströmin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Karlström

Karlström (paikannimi)

Karlström on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karlström jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Karlströmit ulkomailla

Ruotsissa Karlström oli 3 791 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Karlstrøm oli 216 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Karlström on ollut 13 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

307379113216
Karlströmit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 137 henkeä, joiden sukunimi oli KARLSTROM. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Karlstrom tai Karlstroem, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Karl Karlström tai Karla Karlström.

Samankaltaisia nimiä kuin Karlström

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Karlström, Finland.

©Tuomas Salste