Karola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karola

Karola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Karoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 55

v. 2016 54

v. 2017 54

v. 2018 53

v. 2019 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karola on sijalla 10 847. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Karola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Karola on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Karoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Karolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903–1909
Yritykset
perust. 1951–1999

Sana Karola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Karola

Karola (paikannimi)Karola (karttanimi)

Karola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Karola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Karola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Karola

Karola on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Karola oli yhtenä etunimenä 269 naisella. Juuri etunimenä Karola onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 53 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Karolat ulkomailla

Tšekissä Karola oli 154 ihmisen sukunimi vuonna 2017. Nimi on Tšekissä lähinnä miesten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карола tarkoittaa nimeä Karola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Karolina Karola tai Karo Karola.

Samankaltaisia nimiä kuin Karola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karola, Finland.

©Tuomas Salste