Karpio: Sukunimi-info

Karpio

Tietoja sukunimestä Karpio

Karpio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Karpioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 24

v. 2020 25

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karpio on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Karpio ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Karpioiden enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Karpio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Karpio on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Karpio-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Karpion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1955–1970 kuolleilla

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Karpiot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Karpion kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Karpio. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924
Yritykset
perust. 1946–2010

Sana Karpio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Karpio

Karpio (paikannimi)Katuosoitteissa

Karpio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karpio jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Karpio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karpiokatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Karpiot ulkomailla

Puolassa Karpio oli 45 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карпио tarkoittaa nimeä Karpio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carpiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karpio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kara Karpio.

Samankaltaisia nimiä kuin Karpio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karpio, Finland.

©Tuomas Salste