Kärr: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kärr

Kärr on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kärr-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 37

v. 2017 37

v. 2018 37

v. 2019 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kärr on sijalla 14 473. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kärr on lyhyt nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Ruotsin kielessä kärr tarkoittaa ainakin seuraavaa: 'korpi, neva, räme, suo'. Selitys on 1865 julkaistusta sanakirjasta. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kärr-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Kärr-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kärr

Kärr (paikannimi)Katuosoitteissa

Kärr on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kärr jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kärr esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kärrgatan, Kärrgränd, Kärrgränden, Kärrleden, Kärrstigen, Kärrvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kärr-suku ulkomailla

Ruotsissa Kärr oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 10 324 henkeä, joiden sukunimi oli KARR. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 22 henkeä, joiden sukunimi oli KARR.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Karr tai Kaerr, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kärr

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kärr, Finland.

©Tuomas Salste