Karri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karri

Karri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Karrien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 94

v. 2015 93

v. 2016 92

v. 2017 92

v. 2018 92

v. 2019 91

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karri on sijalla 7 202. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Karri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Karri on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Karreja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Karrin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Karri, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Karri

Karri (paikannimi)Katuosoitteissa

Karri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Karri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karrigränden, Karrinkatu, Karrinkuja, Karrinpolku, Karrintie, Karris gata, Karris stig, Karristigen, Karrivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Karri

Karri on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Karri oli yhtenä etunimenä 1 794 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 600:s mies oli etunimeltään Karri. Juuri etunimenä Karri onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 91 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (1 561 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (233).

Karrit ulkomailla

Ruotsissa Karri oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 34 henkeä, joiden sukunimi oli KARRI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 342 henkeä, joiden sukunimi oli KARRI. Nimi on siellä etupäässä aasialaisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli KARRI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карри tarkoittaa nimeä Karri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carrj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Karo Karri tai Karen Karri.

Samankaltaisia nimiä kuin Karri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karri, Finland.

©Tuomas Salste