Karro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karro

Karro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Karro-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

v. 2017 31

v. 2018 33

v. 2019 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karro on sijalla 15 794. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Karro on Suomessa enimmäkseen ulkomaalaisten nimi. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 67 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2019. Karro-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903–1937
Yritykset
perust. 1991–2000

Sana Karro esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Karro

Karro (paikannimi)

Karro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Karro-suku ulkomailla

Ruotsissa Karro oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Norjassa Karro oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Karro Pohjoismaissa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 10 henkeä, joiden sukunimi oli KARRO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карро tarkoittaa nimeä Karro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carrå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Karri Karro tai Karen Karro.

Samankaltaisia nimiä kuin Karro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karro, Finland.

©Tuomas Salste