Karro: Sukunimi-info

Karro

Tietoja sukunimestä Karro

Karro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Karro-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 33

v. 2020 33

v. 2022 36

v. 2023 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karro on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Karro ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Karro-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 64 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023. Karro onkin enimmäkseen ulkomaalaisten sukunimi.

Karro-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1968

Vuosina 1959–1968 kuolleet Karro-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Karro-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903–1937
Yritykset
perust. 1991–2016

Sana Karro esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Karro

Karro (paikannimi)

Karro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Karro-nimiset ulkomailla

Ruotsissa Karro oli 30 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Norjassa Karro oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Karro on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Karro Pohjoismaissa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 10 henkeä, joiden sukunimi oli KARRO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карро tarkoittaa nimeä Karro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carrå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Karri Karro tai Karen Karro.

Samankaltaisia nimiä kuin Karro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karro, Finland.

©Tuomas Salste