Kärsämänoja: Sukunimi-info

Kärsämänoja

Tietoja sukunimestä Kärsämänoja

Kärsämänoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kärsämänojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 25

v. 2020 25

v. 2022 24

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kärsämänoja on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kärsämänoja ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kärsämänoja on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kärsämänojia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Kärsämänojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1956–1969 kuolleilla

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Kärsämänojat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Kärsämänojan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Kärsämänojaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kärsämänoja

Kärsämänoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Kärsämänoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kärsämänoja jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kärsämänoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kärsämänojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кярсямяноя ("Kjarsjamjanoja") tarkoittaa nimeä Kärsämänoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kersemenoja.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kersämänoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kärsämänoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Karsamanoja tai Kaersaemaenoja, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kärsämänoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kärsämänoja, Finland.

©Tuomas Salste