Karsi: Sukunimi-info

Karsi

Tietoja sukunimestä Karsi

Karsi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Karsi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 21

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karsi on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Karsi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Karsi-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Karsi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Karsi on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1939
Yritykset
perust. 1948–2015

Sana Karsi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Karsi osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Karsi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karsikatu, Karsitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карси tarkoittaa nimeä Karsi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carsj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karsi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kara Karsi.

Samankaltaisia nimiä kuin Karsi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karsi, Finland.

©Tuomas Salste