Karsikko: Sukunimi-info

Karsikko

Tietoja sukunimestä Karsikko

Karsikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Karsikkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 84

v. 2015 84

v. 2016 83

v. 2017 82

v. 2018 80

v. 2019 80

v. 2020 81

v. 2021 84

v. 2022 84

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karsikko on sijalla 7 660. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Karsikko on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Karsikko on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Karsikkoja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Karsikon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1957–1965 kuolleilla

Kuolleet
1957–1965

Vuosina 1957–1965 kuolleet Karsikot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Karsikon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Karsikko. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907–1935
Yritykset
perust. –2019

Sana Karsikko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Karsikko

Karsikko
(paikannimi)
Karsikko Karjalassa
(karttanimi)

Karsikko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 43 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; pelto/niitty; saari; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Karsikko esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karsikko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Karsikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karsikkokuja, Karsikkopolku, Karsikkotie, Karsikonkatu, Karsikonpolku, Karsikonraitti, Karsikontie, Vanha Karsikontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Karsikot ulkomailla

Ruotsissa Karsikko oli 43 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карсикко tarkoittaa nimeä Karsikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Karsiko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carsickå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karsikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Karo Karsikko tai Karen Karsikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Karsikko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karsikko, Finland.

©Tuomas Salste