Karumo: Sukunimi-info

Karumo

Tietoja sukunimestä Karumo

Karumo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Karumo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 42

v. 2020 42

v. 2022 43

v. 2023 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karumo on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Karumo ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Karumo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Karumo on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1914
Yritykset
perust. –2001

Sana Karumo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Karumot ulkomailla

Ruotsissa Karumo oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карумо tarkoittaa nimeä Karumo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carumå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karumo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kara Karumo.

Samankaltaisia nimiä kuin Karumo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karumo, Finland.

©Tuomas Salste