Karuvaara: Sukunimi-info

Karuvaara

Tietoja sukunimestä Karuvaara

Karuvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Karuvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karuvaara on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Karuvaara ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Karuvaara on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Karuvaara on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Karuvaara

Karuvaara (paikannimi)

Karuvaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karuvaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каруваара tarkoittaa nimeä Karuvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Karuvāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carufwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karuvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kara Karuvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Karuvaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karuvaara, Finland.

©Tuomas Salste