Karvali: Sukunimi-info

Karvali

Tietoja sukunimestä Karvali

Karvali on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Karvali-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 52 max

v. 2015 43

v. 2018 42

v. 2020 42

v. 2022 42

v. 2023 42

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karvali on sijalla 12 939. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 710. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Karvali ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Karvali

Karvali (paikannimi)

Karvali on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Karvali jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карвали tarkoittaa nimeä Karvali. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carfwalj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Karvali olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kara Karvali.

Samankaltaisia nimiä kuin Karvali

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Karvali, Finland.

©Tuomas Salste