Kasakkamäki: Sukunimi-info

Kasakkamäki

Tietoja sukunimestä Kasakkamäki

Kasakkamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kasakkamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 31

v. 2020 33

v. 2022 33

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kasakkamäki on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kasakkamäki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kasakkamäki on melko pitkä nimi.

Kasakkamäki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kasakkamäki on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kasakkamäki

Kasakkamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kasakkamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kasakkamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kasakkamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kasakkamäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Касаккамяки ("Kasakkamjaki") tarkoittaa nimeä Kasakkamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kasakameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Casackamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kasakkamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kasakkamaki tai Kasakkamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kasvi Kasakkamäki.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kasakkamäki, Finland.

©Tuomas Salste