Kaskimäki: Sukunimi-info

Kaskimäki

Tietoja sukunimestä Kaskimäki

Kaskimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaskimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 2015 48

v. 2018 46

v. 2020 45

v. 2022 42

v. 2023 42

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaskimäki on sijalla 12 939. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 776. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaskimäki ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Kaskimäki

Kaskimäki
(paikannimi)
Kaskimäki Karjalassa
(karttanimi)

Kaskimäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kaskimäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaskimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kaskimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaskimäenkatu, Kaskimäenpää, Kaskimäentie, Kaskimäki, Kaskimäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каскимяки ("Kaskimjaki") tarkoittaa nimeä Kaskimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kaskimeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caskimäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaskimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaskimaki tai Kaskimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kasvi Kaskimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaskimäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaskimäki, Finland.

©Tuomas Salste