Kaskimies: Sukunimi-info

Kaskimies

Tietoja sukunimestä Kaskimies

Kaskimies on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kaskimiesten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 39

v. 2020 38

v. 2022 38

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaskimies on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaskimies ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kaskimies on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kaskimies on suojattu 1929 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923
Yritykset
perust. 1956–2000

Sana Kaskimies esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kaskimies osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kaskimies esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaskimiehentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каскимиес ("Kaskimijes") tarkoittaa nimeä Kaskimies. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kaskimiess. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kasvi Kaskimies.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaskimies

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaskimies, Finland.

©Tuomas Salste