Kaskisto: Sukunimi-info

Kaskisto

Tietoja sukunimestä Kaskisto

Kaskisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kaskistojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 26

v. 2015 26

v. 2018 25

v. 2020 28

v. 2022 29

v. 2023 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaskisto on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kaskisto ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kaskisto. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Kaskisto-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Kaskisto

Kaskisto (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaskisto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaskisto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaskisto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaskistontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каскисто tarkoittaa nimeä Kaskisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caskistå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kaskisto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kasvi Kaskisto.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaskisto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaskisto, Finland.

©Tuomas Salste