Kaste: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaste

Kaste on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kasteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2015 65

v. 2016 67

v. 2017 66

v. 2018 67

v. 2019 66

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaste on sijalla 9 240. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1922

Kasteita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Kasteen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kasteiden yleisin asuinpaikka oli Helsinki (4 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaste, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912–1934
Yritykset
perust. 1993–2006

Sana Kaste esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaste

Kaste (karttanimi)Katuosoitteissa

Nimi Kaste esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaste jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaste esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kasteentie, Kastekatu, Kastemaantie, Kastepolku, Kastetie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kaste

Kaste on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Kaste oli yhtenä etunimenä 20 naisella. Samaan aikaan Kaste oli 66 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Kasteet ulkomailla

Ruotsissa Kaste oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Norjassa Kaste oli 58 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Kasteet Pohjoismaissa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 359 henkeä, joiden sukunimi oli KASTE. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Касте tarkoittaa nimeä Kaste. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kastehelmi Kaste tai Kaspar Kaste.

Kaste on myös tavallinen lehmien nimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaste

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kaste, Finland.

©Tuomas Salste