Kastelli: Sukunimi-info

Kastelli

Tietoja sukunimestä Kastelli

Kastelli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kastellien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 101 max

v. 1985 94

v. 2014 73

v. 2016 73

v. 2018 69

v. 2020 69

v. 2022 66

v. 2023 66

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kastelli on sijalla 9 250. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 008.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kastelleja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Kastellin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kastelli. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kastelli

Kastelli (paikannimi)Katuosoitteissa

Kastelli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kastelli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kastelli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kastellinkaari, Kastellinpolku, Kastellintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kastellit ulkomailla

Ruotsissa Kastelli oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Puolassa Kastelli oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Tiesitkö, että...

Sanan ”kastelli” merkitys on ’linnake, linnoitus’. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Venäjäksi Кастелли tarkoittaa nimeä Kastelli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Castellj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kastelli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kastehelmi Kastelli tai Kaspar Kastelli.

Samankaltaisia nimiä kuin Kastelli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kastelli, Finland.

©Tuomas Salste