Kataja-aho: Sukunimi-info

Kataja-aho

Tietoja sukunimestä Kataja-aho

Kataja-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kataja-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 2014 65

v. 2016 63

v. 2018 60

v. 2020 60

v. 2022 60

v. 2023 60

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kataja-aho on sijalla 9 874.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kataja-aho-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Kataja-ahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Kataja-aho

Kataja-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Kataja-aho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kataja-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kataja-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kataja-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Катая-ахо tarkoittaa nimeä Kataja-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cataia=ahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kataja-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kata Kataja-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Kataja-aho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kataja-aho, Finland.

©Tuomas Salste